Νέες μουσικές διαδρομές με την εγγυημένη υπογραφή του Όγδοου

Είναι χαράς ευαγγέλια όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέοι μουσικοί δίσκοι σε μία εποχή δύσκολη και χαλεπή. Και όμως το Όγδοο, που καιρό τώρα έχει δώσει το δικό του στίγμα, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα. Γιατί κάθε φορά που το Όγδοο αναλαμβάνει την παρουσίαση μιας νέας μουσικής παραγωγής, αυτό χαροποιεί τους ακροατές και ευφραίνει την ψυχή. Πρόκειται για δουλειές που έχουν ταυτότητα, ποιότητα και φροντίδα και δεν είναι κάτι που συμβαίνει πια τόσο συχνά. Έτσι και τώρα, με αυτές τις τρεις μοναδικές μουσικές διαδρομές με την υπογραφή καταξιωμένων δημιουργών, ερμηνευτών και στιχουργών έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε καλή ελληνική μουσική όπως κάποτε. Διαφορετικά ακούσματα με μία όμως κοινή συνισταμένη, την αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι και αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Βασίλης Λέκκας, Κατάρτι και ατμός

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Λέκκα είναι γεγονός και ο ερμηνευτής που κλείνει σχεδόν 40 χρόνια στο τραγούδι είναι πιο ώριμος και πιο μεστός από ποτέ. Από το 1982 και την μπαλάντα των αισθήσεων του Μάνου Χατζιδάκι φτάνουμε στο σήμερα για να απολαύσουμε τον αγαπημένο ερμηνευτή σε νέα τραγούδια με την ίδια όμως ποιότητα, την οποία και υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια. Με την μουσική επένδυση του σπουδαίου Γιώργου Καζαντζή αλλά και την στιχουργική ματιά του δημιουργείται ένα εξαιρετικό μουσικό μονοπάτι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και ο ακροατής ευφραίνεται καθώς ακόμα και σε αυτές τις εποχές υπάρχει ακόμα καλό ελληνικό τραγούδι. Πρόκειται για τραγούδια γεμάτα από συναίσθημα, ποιητικότητα και λυρισμό, τραγούδια που φέρνουν την ελληνική μουσική στο επίπεδο που της αξίζει.

Χρήστος Νικολόπουλος & Νίκος Αναγνωστάκης, Τα απρόοπτα


Τι και αν ο Χρήστος Νικολόπουλος έχει κλείσει έναν κύκλο 50 χρόνων στην δισκογραφία, τι και αν κοντεύει πια τα 75, είναι πιο νέος από ποτέ. Ο συνθέτης των επιτυχιών που όλοι γνωρίζουμε και τραγουδάμε μετράει χρόνια και χρόνια στην ελληνική δισκογραφία συνεργαζόμενος με κορυφαίους τραγουδιστές όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Θεοδόσης, η Χάρις Αλεξίου. Αυτός ο δίσκος είναι σαν να γράφτηκε πριν χρόνια και όμως διαθέτει την καλύτερη μαγιά του σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ένας δίσκος τόσο φρέσκος, τόσο πολυδιάστατος, τόσο ευχάριστος, τόσο μελωδικός πάνω σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν σημαντικές φωνές, όπως η Ασπασία Στρατηγού, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Δήμου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Ιουλία Καραπατάκη. Τα τραγούδια είναι λαϊκά με την έννοια της ευρύτερης αποδοχής τους προς όλους εκείνους που έχουν απαιτήσεις από την μουσική και επιθυμούν μία ευχάριστη συντροφιά, αποτελούν ένα διάλειμμα από την σκοτούρα της καθημερινότητας.

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Από την εποχή των παραμυθιών


Οι αδελφοί Κατσιμίχα σημάδεψαν με τα τραγούδια τους και τις συνθέσεις τους την ελληνική δισκογραφία από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα. Είναι από εκείνους που έχουν μελοποιήσει στίχους μεγάλων ποιητών και αυτή την φορά ήρθε η ώρα, σήμανε η στιγμή να μας φέρουν στα αυτιά μας μουσικές που χρόνια δουλεύουν πάνω σε παραμύθια αγαπημένα. Με την τρυφερότητα και την γλυκύτητα των φωνών τους, με τις οποίες μεγαλώσαμε, έχουμε μικροί και μεγάλο την ευτυχία, την μοναδική ευκαιρία να περιπλανηθούμε στον κόσμο των παραμυθιών και να μαγευτούμε από ιστορίες τόσο οικείες και τόσο ιδιαίτερες. Αυτός ο δίσκος φτάνει στα χέρια μας την καταλληλότερη περίοδο, αφού χρειαζόμαστε λίγη από την μαγεία των παραμυθιών που οι αγαπημένοι Κατσιμιχαίοι μπορούν και μας προσφέρουν μέσα από τις μοναδικές μουσικές τους.