ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ

Αγοράστε το βιβλίο από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γκοβόστη

Οι Ντάρρελ της Κέρκυρας

Συγγραφέας: HAAG, MICHAEL
Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Χρονολογία έκδοσης:2019
Δημιουργός/Συγγραφέας (Ελληνικά):ΧΑΑΓΚ, ΜΑΙΚΛ
Κατηγορία: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το 1935 η Λουίζα Ντάρρελ και τα τέσσερα παιδιά της -ο Λόρενς (Λάρρυ), ο Λέζλι, η Μάργκαρετ (Μάργκο) και ο Τζέραλντ (Τζέρρυ)- πήγαν να ζήσουν στην Κέρκυρα.
Η οικογένεια Ντάρρελ απαθανατίστηκε στο εμβληματικό βιβλίο του Τζέραλντ Ντάρρελ “Η οικογένειά μου και άλλα ζώα”, καθώς και πρόσφατα στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου “Η οικογένεια Ντάρρελ”. Ποια ήταν όμως η αληθινή ζωή των μελών της μοναδικής αυτής οικογένειας; Ποιος ήταν ο λόγος που εγκαταστάθηκαν στην Κέρκυρα – και τι απόγιναν αφού έφυγαν από το νησί; Η πραγματική ιστορία των Ντάρρελ είναι αντάξια της μεγάλης λογοτεχνίας που την αποτύπωσε, και ο Μάικλ Χάαγκ, ο συγγραφέας του “Αλεξάνδρεια, η πόλη της μνήμης”, ο ιδανικός αφηγητής της. Γνωρίζοντας την οικογένεια από πρώτο χέρι, αντλεί επιπλέον υλικό από ημερολόγια, επιστολές και ανέκδοτα αυτοβιογραφικά σπαράγματα. Το βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία της οικογένειας από τα πρώτα χρόνια των παιδιών στην Ινδία και την κρίση που τα οδήγησε στην Αγγλία ως τα χρόνια στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα. Ανακαλεί τους μοναδικούς ανθρώπους που συνάντησαν στην Κέρκυρα -τον Θεόδωρο τον βιολόγο, τον ταξιτζή Σπύρο Χαλικιόπουλο και τον Κωστή τον κατάδικο- αλλά και την επίσκεψη του Αμερικανού συγγραφέα Χένρυ Μίλλερ. Ο Χάαγκ φέρνει στο φως την ιστορία της φυγής των Ντάρρελ από την Κέρκυρα, όπως και τη διαφυγή του Λάρρυ και της Μάργκο την τελευταία στιγμή πριν τον πόλεμο, ενώ παρακολουθεί την πορεία της ανάδειξης του Λάρρυ ως παγκοσμίως αναγνωρισμένου συγγραφέα με το “Αλεξανδρινό κουαρτέτο” και του Τζέραλντ ως φυσιοδίφη και προστάτη των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών, ενώ περιγράφει και τις ζωές των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, των φίλων τους και άλλων ζώων.
Η έκδοση περιλαμβάνει οικογενειακές φωτογραφίες από το αρχείο του Τζέραλντ Ντάρρελ, πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται εδώ για πρώτη φορά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)