ΠΕΙΡΑΤΗΣ
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ

Αγοράστε το βιβλίο από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γκοβόστη

Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Συγγραφέας: ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ
Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ
Χρονολογία έκδοσης:2018
Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Ένα σπασμένο τζάμι, μια είδηση σε κάποια ξεχασμένη εφημερίδα οδηγούν τους τρεις φίλους μας στη Μονεμβασιά. Εκεί ζουν την ομορφιά της παλιάς πολιτείας, γνωρίζουν την ιστορία της, δοκιμάζουν τα φαγητά που έτρωγαν οι Β και μαθαίνουν πώς ζωγραφίζονται οι βυζαντινές εικόνες.
Ο Οδυσσέας, ο Θωμάς, η Ραλλού σε μια νέα, τρελή αστυνομική περιπέτεια! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Αν τα δευτερόλεπτα μπορούσαν να γίνουν ώρες κι αν δεν ταΐζαμε τις κότες καλαμπόκι, η εικόνα της Σταύρωσης μπορεί να μη βρισκόταν σήμερα στην εκκλησία του Ελκόμενου. Αναρωτιέμαι αν η πόρτα στο σπίτι του Ακατονόμαστου έκλεισε μόνη της την ώρα της καταιγίδας κι αν ο κύριος Λάκης ήταν στ’ αλήθεια αστυνομικός. Ευτυχώς που ο πειρατής δε βρήκε γυμνοσάλιαγκες εκείνο το πρωί στο κάστρο κι ευτυχώς που εγώ γνωρίστηκα με δυο ταχυδρομικά περιστέρια στην αυλή της κυρίας Κοτούς.
Όμως, δε θα ξεχάσω ποτέ τα τόσο νόστιμα βυζαντινά φαγητά, τις λαμπερές χρωματιστές σκόνες στο μισοφωτισμένο εργαστήρι του ζωγράφου, και τη Μονεμβασιά, που έρχεται υπέροχη, παλιά κι όμορφη τα βράδια στα όνειρά μου! (Οδυσσέας)