Η Κλάρα διαβάζει Προυστ

Συγγραφέας:  CARLIER, STÉPHANE
Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ
Χρονολογία έκδοσης:2023
Δημιουργός/Συγγραφέας (Ελληνικά):ΚΑΡΛΙΕ, ΣΤΕΦΑΝ
Κατηγορία: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΠΡΟΥΣΤ. Μέχρι τότε, τούτο το μυθικό όνομα ήταν για εκείνη όπως τα ονόματα ορισμένων πόλεων -Κάπρι, Αγία Πετρούπολη- όπου ήταν βέβαιο ότι δεν θα πατούσε το πόδι της ποτέ”. Η ΚΛΑΡΑ είναι κομμώτρια σε μια κωμόπολη της γαλλικής επαρχίας. Μια μελαγχολική αφεντικίνα, ένας σύντροφος όμορφος σαν πρίγκιπας της Ντίσνεϊ και μια γάτα που δεν επιτρέπει να τη χαϊδεύουν είναι η καθημερινότητά της. Ο ΧΡΟΝΟΣ κυλάει αργόσυρτα, στον ρυθμό των περιστατικών που εκτυλίσσονται στο κομμωτήριο και των νοσταλγικών σουξέ που παίζει το ραδιόφωνο. Ώσπου, μια μέρα, η Κλάρα θα γνωρίσει έναν άντρα που θα αλλάξει τη ζωή της: τον Μαρσέλ Προυστ.
ΧΩΡΙΣ καμία συγκαταβατικότητα για την ηρωίδα του, ο Στεφάν Καρλιέ περιγράφει την κατάδυση της Κλάρα στο Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, μυώντας ταυτόχρονα τον αναγνώστη στο έργο του μεγάλου συγγραφέα.
Ένας ύμνος στη λογοτεχνία και στο πώς μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που θα πείσει σίγουρα πολλούς να ανακαλύψουν “απρόσιτα” βιβλία και, πάνω απ’ όλα, μια ιστορία χειραφέτησης απ’ την πραγματικότητα που μας παρουσιάζεται ως δεδομένη και την οποία συχνά αποφεύγουμε να αμφισβητήσουμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)