ΤΡΩΙΚΟΣ

Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Συγγραφέας: ΠΟΛΙΤΟΥ-ΒΕΡΒΕΡΗ, ΣΟΦΙΑ
Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ
Χρονολογία έκδοσης:2018
Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Όλοι οι ήρωες και οι θεοί της Ελληνικής Μυθολογίας, μέσα από μια σειρά βιβλίων με υπέροχη εικονογράφηση, παιχνίδια, δραστηριότητες και ιστορικές πληροφορίας για να γνωρίσετε καλύτερα τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.
Ο Τρωικός Πόλεμος, ο πιο ξακουστός από όλους τους πολέμους, ξέσπασε όταν ο Πάρις, ο γιος του βασιλιά της Τροίας άρπαξε την Ωραία Ελένη, την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο και βασίλισσα της Σπάρτης. Τότε, ο άντρας της ο Μενέλαος με τον αδελφό του τον Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, κάλεσαν τους πιο ισχυρούς άρχοντες της Ελλάδας και με τον στρατό τους και περισσότερα από χίλια καράβια ξεκίνησαν για την Τροία. Δέκα ολόκληρα χρόνια πολιορκούσαν την πόλη, χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί ήρωες πολέμησαν και χάθηκαν στο πεδίο της μάχης όπως ο Αχιλλέας, ο πιο γενναίος από τους Έλληνες, αλλά και ο Έκτορας, ο αρχηγός του στρατού της Τροίας. Και μόνο όταν ο πολυμήχανος βασιλιάς της Ιθάκης, ο Οδυσσέας επινόησε τον Δούρειο Ίππο, ένα τεράστιο ξύλινο άλογο, τα τείχη της Τροίας άνοιξαν…
Ο Όμηρος, ο σπουδαιότερος ποιητής της αρχαιότητας, διηγήθηκε με μοναδικό τρόπο τα κατορθώματα και τα πάθη των ηρώων τον τελευταίο χρόνο του πολέμου, μέσα από το έργο του ΙΛΙΑΔΑ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).